Cara Buat Kuih Kasturi at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Cara Buat Kuih Kasturi. Cara penyediaan kacang hijau sebelum digoreng : Kuih kasturi ini menggunakan bahan yang mudah untuk didapati. Masukkan kelapa, garam dan gula. Masukkan 4 sudu besar tepung gandum. Kemudian, masukkan kacang dalam kuali. Kuih kasturi ini sesuai untuk dihidangkan pada waktu minum petang bersama dengan air teh o. ️ rebus kacang sehingga lembut. Cara penyediaan kuih kasturi : Gaul dan kacau hingga kering. #resepi kuih kasturi rangup diluar lembut didalam#resepi kuih kacang hijau rangup diluar lembut didalam#mung beans recipe#cara buat kuih kasturi tutorial len. Masukkan air sedikit demi sedikit dan kacau supaya adunan cepat sebati. Dalam bekas, campurkan tepung gandum dan tepung beras, marjerin, garam,gula. Bila kacang sudah empuk, masukkan daun pandan, gula secukupnya dan juga sedikit garam.

Cara Buat Dan Masak Resepi Kuih Kasturi Eresepi
Cara Buat Dan Masak Resepi Kuih Kasturi Eresepi from eresepi.net

Cara penyediaan kacang hijau sebelum digoreng : Kemudian, masukkan kacang dalam kuali. Masukkan air sedikit demi sedikit dan kacau supaya adunan cepat sebati.

Cara Buat Dan Masak Resepi Kuih Kasturi Eresepi

Masukkan 4 sudu besar tepung gandum. Kemudian, masukkan kacang dalam kuali. Kuih kasturi ini menggunakan bahan yang mudah untuk didapati. ️ rebus kacang sehingga lembut.