Cara Nak Jumper Kereta at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Cara Nak Jumper Kereta. Apabila bateri kereta anda sudah ‘kong’, motor starter akan mengeluarkan bunyi ‘klik’ apabila anda cuba untuk menghidupkan enjin. Perkara ini selalunya berlaku akibat bateri kereta lemah. Nah abang share sikit ilmu dan tip jumper kereta dengan cara yang betul dan selamat. Tiada kaitan dengan minyak habis (kecuali sewaktu anda “start” kereta meragam tak nak “start”). Harap dapat lah bantu pemandu dan pemilik kereta di luar sana. Anda mungkin mendapati enjin anda tidak.

Cara Jumper Kereta / Bateri Kereta Kong Macam Mana Nak Buat Carput
Cara Jumper Kereta / Bateri Kereta Kong Macam Mana Nak Buat Carput from want-searching-freedoms.blogspot.com

Apabila bateri kereta anda sudah ‘kong’, motor starter akan mengeluarkan bunyi ‘klik’ apabila anda cuba untuk menghidupkan enjin. Harap dapat lah bantu pemandu dan pemilik kereta di luar sana. Tiada kaitan dengan minyak habis (kecuali sewaktu anda “start” kereta meragam tak nak “start”).

Cara Jumper Kereta / Bateri Kereta Kong Macam Mana Nak Buat Carput

Perkara ini selalunya berlaku akibat bateri kereta lemah. Anda mungkin mendapati enjin anda tidak. Harap dapat lah bantu pemandu dan pemilik kereta di luar sana. Nah abang share sikit ilmu dan tip jumper kereta dengan cara yang betul dan selamat.