Contoh Karangan Cereka at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Contoh Karangan Cereka. Dia kemudian mengeluarkan sebuah peti. Tulis sebuah cerita yang bertemakan keinsafan. Dari situ orang tua itu membawa aku ke sebuah gua. Orang tua itu menyuruh aku duduk. Karangan cara penulisan karangan cereka. Amran termenung di jendela bilik tidurnya. Jadinya karangan jenis ini memerlukan daya kreativiti dan idea imaginatif yang tinggi supaya karangan yang dhasilkan menjadi satu karya yang lebih menarik. Karangan jenis cereka / pengalaman / keperihalan / gambaran / situasi memerlukan kekuatan imaginasi dan. Namun demikian pelajar perlu membaca arahan dengan teliti kerana kemungkinan arahan soalan menjurus kepada karangan berformat seperti dialog. Setiap insan pasti melakukan kesilapan dalam hidup. Dua jam kemudian, kami iba di puncak bukit itu.

Contoh karangan gambaran
Contoh karangan gambaran from www.slideshare.net

Namun demikian pelajar perlu membaca arahan dengan teliti kerana kemungkinan arahan soalan menjurus kepada karangan berformat seperti dialog. Tulis sebuah cerita yang bertemakan keinsafan. Setiap insan pasti melakukan kesilapan dalam hidup.

Contoh karangan gambaran

Orang tua itu menyuruh aku duduk. Karangan cara penulisan karangan cereka. Namun demikian pelajar perlu membaca arahan dengan teliti kerana kemungkinan arahan soalan menjurus kepada karangan berformat seperti dialog. Dia kemudian mengeluarkan sebuah peti.