Kata Majmuk Contoh at Info Terkini

Info Terkini sebagai References website.

Kata Majmuk Contoh. Saya ada jumpa jumpa 2 (kata majmuk wajar dan kata majmuk kiasan)jenis tetapi di sini ada 4 jenis. Beberapa contoh kata majmuk yang dieja tercantum ialah apabila, bumiputera, daripada, jurumudi, kadangkala, dan walaupun. Berapa jeniskah kata majmuk ini? Selalunya kata ini digunakan dalam bidang sains, matematik dan geografi. Beberapa contoh kata majmuk yang dieja terpisah. Adakah ia gabungan yang kita boleh rekakan. Contoh perkataan yang mengunakan kata majmuk istilah khusus boleh dilihat di bawah.

Blogwanmarzuki Kata Tunggal Dan Kata Majmuk
Blogwanmarzuki Kata Tunggal Dan Kata Majmuk from blogwanmarzuki.blogspot.com

Beberapa contoh kata majmuk yang dieja terpisah. Selalunya kata ini digunakan dalam bidang sains, matematik dan geografi. Contoh perkataan yang mengunakan kata majmuk istilah khusus boleh dilihat di bawah.

Blogwanmarzuki Kata Tunggal Dan Kata Majmuk

Berapa jeniskah kata majmuk ini? Contoh perkataan yang mengunakan kata majmuk istilah khusus boleh dilihat di bawah. Saya ada jumpa jumpa 2 (kata majmuk wajar dan kata majmuk kiasan)jenis tetapi di sini ada 4 jenis. Selalunya kata ini digunakan dalam bidang sains, matematik dan geografi.